Fotoaparáty na iPhone 16 Pro Max jsou čtvrté nejlepší na světě

Kamerový systém v iPhone 16 Pro Max je čtvrtým nejlepším svého druhu na světě, ale patří na vrchol seznamu, pokud jde o možnosti videa. Po vydání generace iPhone 16 bylo zahájeno testování jejích různých funkcí a komponent. V jednom z důležitějších testů, které by mohl provést, získal fotoaparát iPhone 16 Pro Max skvělou sadu výsledků.

Jakého výsledku dosáhl?

Podle nedávného testování DxOMark získal iPhone 16 Pro Max celkově 157 bodů, což mu v globálním hodnocení dává čtvrté místo. Zaostává za Huawei Pura 70 Ultra (163), Google Pixel 9 Pro XL (158) a Honor Magic6 Pro (158).

Jeho čtvrté místo v globální tabulce odpovídá jeho čtvrtému místu v žebříčku Ultra-Premium, pro zařízení v hodnotě více než 800 USD. Pokud jde o menší kategorie, iPhone 16 Pro Max získal 159, nejlepší skóre, za video. „Poskytoval výjimečné výsledky“ s konzistentní expozicí a přesností barev v celé řadě podmínek a měl nejlepší kompromis mezi texturou a šumem ze všech zařízení, které testeři dosud viděli.

Jeho funkce videa zaměřené na profesionály také zapůsobily, včetně profilů ProRes v režimech Log a HDR a nového režimu 4K120fps. Kromě „celkové kvality videa nejvyšší ve své třídě“ byla chválena také jeho barevný výkon pro obrázky využívající „rozsáhlou škálu jasných a živých odstínů“ a přizpůsobitelné možnosti barev obrazu. Vítána byla také široká škála možností úprav, „extrémně přesný náhled snímku“ a nulové zpoždění závěrky.

Jediné „proti“ ve výsledcích se týká funkce zoom, která nyní využívá systém čoček Tetraprism ke zvýšení svého zvětšení. Výsledky ukázaly, že mezi rozsahem 2x a 5x byly nesrovnalosti, přičemž snímky „ztrácely některé detaily“. To může být způsobeno tím, že se pro každý bod rozsahu používají dva různé senzory. Při 2x ve skutečnosti používá 12MP výřez 48MP fotoaparátu Fusion, zatímco 5x používá verzi Teleobjektiv.

Výsledky DXO jsou pokračováním vysokého hodnocení, které kamerový systém společnosti Apple obvykle dostává za svá nová mobilní zařízení. Pro rok 2023 měl iPhone 15 Pro Max druhý nejlepší kamerový systém na světě se skóre 154 bodů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek

Budoucí Apple Pencil dokáže detekovat barvy a textury

Následující článek

iPhone 16 Pro je zatím nejopravitelnějším modelem Applu

Související články