Unikly důležité detaily o fotoaparátu iPhone 16 Pro

Nový únik informací podrobně popisuje fotoaparáty iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max, přičemž oba nyní údajně získají vyšší snímkovou rychlost 4K videa, nový režim prostorových fotografií a redukci šumu a další. Již dříve bylo oznámeno, že iPhone 16 Pro získá čtyřhrannou čočku s 5x zoomem představenou s iPhone 15 Pro. Pak se také očekává, že oba nové modely Pro budou mít stejný celkový kamerový systém.

Významné zlepšení

Nová zpráva však také odhalila, že dva modely Pro natáčí video rychlostí 120 snímků za sekundu ve 3K. To již bylo významné zlepšení oproti řadě iPhone 15 Pro, ale nedávno bylo zjištěno, že se rychlost 120 snímků za sekundu zvýší na 4K. Uvádí se, že Apple pokračuje v testování s 8K videem. Zdá se však, že to nepřichází s iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max.

Zdá se, že přichází možnost fotografovat rychlostí 120 snímků za sekundu v ProRes 4K – když má iPhone připojené externí úložiště. Tato funkce bude užitečná pro profesionální filmaře, ale užitečná pro každého bude aktualizace QuickTake, která zvýší rozlišení z 1080p na 4K.

Uvádí se také, že pro oba modely Pro existuje řada dalších aktualizací fotoaparátu:

  • Tlačítko Capture bude fungovat s aplikacemi třetích stran
  • Vylepšené fotografické styly s lepšími odstíny pleti
  • Nový režim Prostorové fotografie
  • Automatické odstranění hluku větru na videu
  • Pozastavení a obnovení nahrávání videa v aplikaci Fotoaparát

To je obzvláště užitečné, protože v současné době nelze pozastavit aplikaci Fotoaparát společnosti Apple. Filmaři musí zastavit nahrávání a pak začít nové.

Kromě vylepšení videa má údajně existovat nový formát obrázků. Apple bude podporovat formát JPEG-XL, který se používá pro ztrátovou i bezztrátovou kompresi.

Apple představí iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max na akci „It’s Glowtime“ 9. září 2024 .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek

Apple chce umístit dotykové obrazovky na každý kovový povrch MacBooku Pro

Následující článek

Modely iPhone 16 zaznamenávají s novým modemem Snapdragon X75 rychlejší 5G stahování

Související články