Budoucí iPady a iPhony by mohly vystresovaným uživatelům říct, aby se uklidnili

Apple zkoumá, jak přinést svou technologii fyziognomických senzorů Apple Vision Pro, aby iPady a iPhony mohly detekovat stres u uživatele. V osmdesátých letech, pokud se původní Mac pokazil, přehrál zvuk nárazu a zobrazil ikonu bomby Susan Kare. Byl to kus rozmaru, který jste opravdu, opravdu, opravdu neocenili, když jste právě přišli o práci.

iPady a iPhony možná brzy poradí, jak se uklidnit

Po desetiletích by se Apple mohl chystat k podobně vzrušujícímu kroku, i když tentokrát s dobrými úmysly. Apple chce přidat novou funkci pro zdraví, díky níž zařízení jako iPad pozná, kdy máte špatný den.

Nově odhalená patentová přihláška, nazvaná jen „Detekce stresu“, se zabývá především tím, jak by se takové napětí dalo určit. Uvádí však alespoň nějaké odkazy na to, co by pak zařízení mohla udělat v reakci.

Apple navrhuje, že zařízení by mohla „zlepšit uživatelskou zkušenost poskytováním upozornění na základě identifikovaného stresu“, což v žádném případě nebude dráždit. Zařízení však může také poskytovat relaxační obsah (např. meditační virtuální obsah, relaxační hudbu atd.), což by bylo opět přínosem, když jste ve špatné náladě.

Aby bylo jasno, nejsou to jen iPady, které mohou být nakonec rozbity o zdi. Návrh společnosti Apple se týká téměř jakéhokoli zařízení. Části odkazující například na náhlavní soupravy a virtuální prostředí jsou podobné předchozím patentům týkajícím se detekce fyziologického stavu uživatelů Apple Vision Pro.

Tato nová patentová přihláška se čte, jako by pocházela z toho, co se Apple naučil při výrobě Apple Vision Pro, například jaké senzory lze použít k rozpoznání stresu. Patří mezi ně “amplituda elektroencefalografie (EEG), modulace zornice, sakády očního pohledu, srdeční frekvence a elektrodermální aktivita/vodivost kůže.”

Patentová přihláška “Stress Detection” společnosti Apple je připsána dvěma vynálezcům. Patří mezi ně Grant H. Mulliken, který také pracoval na detekci pozornosti pro Apple.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Nové iPady a Macy: co nás letos ještě čeká?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek
baterie

Baterie iPhone 16 by s novým designem a materiály mohla vydržet mnohem déle

Následující článek
MacBook

Skládací MacBook s celou obrazovkou může být dodáván v několika velikostech s procesorem M5

Související články