Apple Wallet

První alternativa k Apple Wallet je připravena ke spuštění v EU

Britská firma Curve tvrdí, že to bude první kompletní alternativa Apple Wallet, jakmile Apple plně splní požadavek EU, aby umožnil konkurentům používat technologii NFC pro iPhone.

Apple umožní konkurenci přístup k NFC pro bezkontaktní platby v EU

Kromě změn zákona, které znamenaly, že Apple musel povolit konkurenční obchody s aplikacemi pro iPhone v EU, zákon o digitálních trzích v regionu také viděl, že společnost byla nucena podporovat konkurenční bezkontaktní platební systémy. Apple je v procesu nebo přidává API, aby umožnil konkurentům využívat NFC ve svých bankovních a peněženkových aplikacích.

První kompletní alternativa Apple Wallet

Podle The Times Apple stále dokončuje technické detaily. Jakmile to bude hotové, britská firma Curve říká, že bude moci okamžitě spustit svou konkurenční Wallet. Při provozu mimo Londýn bude digitální peněženka Curve dostupná pouze jejím zákazníkům v Evropě.

„Nově konkurenční trh digitálních peněženek se chystá zažít skutečnou inovaci na prvním místě na straně zákazníka,“ řekl zakladatel Curve Shachar Bialick. Mluvčí Curve také tvrdil, že přechod na její službu ušetří bankám „miliony eur“, které v současnosti jdou do Applu.

Uživatelé budou moci Apple Wallet zcela nahradit. To se vztahuje i na to, jak dvojité stisknutí bočního tlačítka iPhone vyvolá Curve místo systému Apple.

Zatímco Curve tvrdí, že bude první, kdo spustí svou alternativu Apple Wallet, další firmy údajně pracují na spuštění. Patří mezi ně severská firma Vipps MobilePay.

Curve není ve Velké Británii příliš známá, ale údajně má více než čtyři miliony zákazníků. V současné době působí jako agregátor pro bankovní a věrnostní karty a tvrdí, že uživatelé prostřednictvím platformy v roce 2022 utratili přibližně 4 miliardy dolarů.

Samostatně si Evropská centrální banka stěžovala Evropské komisi na podporu společnosti Apple pro konkurenty v používání NFC. Říká se, že Apple stále popírá konkurentům používání jeho Secure Element technologie NFC, což znamená, že alternativy k Apple Pay budou pro uživatele pomalejší a těžkopádnější.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Apple přidal iPhone 6 na seznam historických produktů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek
TSMC

2nm procesor TSMC dorazí až na iPhone 17 Pro

Následující článek
Daisy

Recyklační robot Daisy likviduje iPhony neuvěřitelnou rychlostí

Související články
AI
Číst více

Cook je nadšený z toho, že zařízení Apple získá ještě letos generativní AI

Tim Cook říká, že Apple vynakládá „obrovské množství času a úsilí“ na funkce AI, které budou oznámeny v nadcházejících měsících. Cook využil příležitosti posledního hovoru o finančních výdělcích firmy, aby se nadchl pro Apple Vision Pro a budoucnost AI. "Tyto výsledky oznamujeme v předvečer toho, co bude jistě historickým dnem, kdy vstupujeme do éry prostorového počítání," řekl. "Pro takové okamžiky v Applu žijeme, proto děláme to, co děláme."